تحلیل تورم و گرانی و علل افت ارزش پول ملی
- اسلایدر تحلیل راهبردی
- سردبیر
- ۷ شهریور ۱۴۰۰
- 997
نظام استکبار در جنگ اقتصادی، به ستوهدرآوردن مردم و جدا کردن آنها از نظام را دنبال میکند تا از این طریق، جمهوری اسلامی بزرگترین پشتوانه قدرت خود را از دست بدهد. پس مهمترین نقطهای که در این جنگ بمباران میشود، «قدرت خرید مردم» است. البته قدرت خرید مردم همواره از سوی نرخ تورم بالا و مداوم در معرض تهدید بوده، اما سهمگینترین ضربهها به قدرت خرید مردم هنگامی وارد شده و میشود که ارزش پول ملی در برابر دلار شدیداً کاهش پیدا کند.
البته همه صاحبنظران و مسئولان و بدنه عظیم کارشناسی در دولت و مجلس و… در تمامی این سالها گفتهاند که برای درمان این وضع باید بر رونق تولید ملی و کنترل نقدینگی و الزامات آن در بخشهای مختلف متمرکز شد و هر دولتی با هر سلیقهای هم که بر سر کار بوده، این حرفها را شنیده و تلاشهایی در این راستا صورت داده اما این تلاشها نباید باعث شود که چشم ما بر یک واقعیت اقتصادی در چهل سال گذشته بسته بماند: «کاهش مداوم ارزش پول ملی»؛
به تعبیر مقام معظم رهبری: «در مسائل اقتصادی کشور، ما اینهمه راجع به مسائل اقتصادی حرف میزنیم، همه هم تصدیق میکنند؛ اقتصاد مقاومتی را مطرح کردیم، همه هم از صدر تا ذیل تأیید میکنند، تصدیق میکنند، برایش جلسه و کمیته و کمیسیون و مانند اینها هم تشکیل میدهند، [امّا] آنچنانکه بایدوشاید کار پیش نمیرود. خب اشکال کجا است؟ یک گره علمی وجود دارد.» (۳۱/۳/۱۳۹۶)
در واقع هیچ دولتی در چهل سال گذشته نتواند در مقابل کاهش ارزش پول ملی ایستادگی کند و در حفظ توازن ارزی موفق شود. یعنی جامعهای که یک انقلاب دینی و الهی در آن صورت گرفته و به وجدان عمومی شکل و محتوای جدیدی بخشیده، لاجرم روابط اجتماعیِ خاصّی در سیاست و فرهنگ و اقتصاد آن جریان پیدا کرده و لذا عینکِ «کارشناسی موجود» قادر به محاسبه رفتار این ملت و کنترل آن نیست و به همین دلیل، گرچه نسخههای متداول اقتصادی در تمامی دنیا برای رونق اقتصاد کارآمدی داشته اما در جامعه ایران موفق نبوده و نخواهد بود…
«حسینیه اندیشه» در جدیدترین بیانیه تحلیلی خود با عنوان «چالش بین رفاه مادی و عدالت اقتصادی علت عدم كنترل توازن ارزي در ایران» تلاش کرده تا با اتکاء به پژوهشهای عمیق و عقلانیتِ دینمحورِ «مرحوم علامه آیتالله سید منیرالدین حسینیالهاشمی» و شاگرد مبرز ایشان «مرحوم استاد حجهالاسلام والمسلمین مسعود صدوق»، این چالش اساسی و راهکار برونرفت از آن را به جامعه نخبگان و مدیران و مردم انقلابی معرفی کند تا با شکلگیری یک تحلیل آکادمیک از «جنگ اقتصادی»، توانایی طراحی یک نقشه عملیات همهجانبه برای خارجکردن مردم از تیررس بمباران اقتصادی دشمن فراهم شود.
دریافت فایل کامل بیانیه تحلیلی چالش بین رفاه مادی و عدالت اقتصادی علت عدم كنترل توازن ارزي در ایران